FAQ

Vanliga frågor & svar

Vilken klädsel är lämplig för att träna poledance?

Vid uppvärmning är det lämpligt med mjuka och varma kläder, exempelvis mjuka byxor, leggings och en huvtröja. När träningspasset börjar rekommenderas shorts/boxer, linne/sporttop, då hudfriktion används för att kunna göra tricks.

Vad ska jag tänka på innan träningen?

Det som är viktigt att ha i åtanke innan ett träningspass är att inte smörja in huden med hudlotion/solskyddsfaktor minst 24 timmar innan ett pass. Då dessa lägger sig som en hinna på huden och gör det svårt att göra tricks på stången.


Behöver jag dela stång med en annan person?

Det kan hända under ett träningspass att det behövs delas stång med en annan person. Detta är vanligare under lägre nivåer, då det ändå till en början kan vara lite tufft att träna konstant. Och då kan det vara skönt att turas om. Samt att stängerna hålls varma för ett bättre grepp. I och med covid-19 så kommer vi för tillfället inte dela stänger. 

Kan vem som helst börja träna poledance?

I stort sett. Poledance kan alla börja träna, oavsett ålder, kön eller tidigare atletisk erfarenhet. Det är en vanlig missuppfattning att man behöver vara stark och vig för att börja träna poledance, men det behöver man inte. Styrka och vighet byggs upp vid träningen.

Hur många stänger har ni?

10 st